Αρνάκι με κολοκύθια στη γάστρα
  • 1 ½ κιλό αρνί μπούτι.
  • 1 ½ κιλό κολοκυθάκια μικρά,
  • 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους,
  • 4 – 5 πυρηνάκια σκόρδο,
  • λίγο μαϊντανό,
  • αλάτι – πιπέρι,
  • ελαιόλαδο μία κούπα περίπου (όσο πάρει).

    Πλένουμε καλά το αρνάκι και του αφαιρούμε τα λίπη. Το τοποθετούμε στο κέντρο της γάστρας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα γύρω από το αρνί. Τα αλατίζουμε λίγο, ρίχνουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και από πάνω τις ντομάτες ψιλοκομμένες αλλά όχι λειωμένες. Ρίχνουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατίζουμε, ρίχνομε και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι, λάδι ρίχνουμε με το κουτάλι για να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 – 3 ώρες, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα όταν το αρνί λειώνει και αφήνουμε άλλη μισή ώρα με σβηστό φούρνο να πιάσει το αρνί κρούστα. Πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του. Προτείνεται το ψήσιμο στο φούρνο με αντίσταση από κάτω και αέρα από πάνω στους 220ο C περίπου.